Nieuws

Terug naar overzicht

Nieuws

Peperita – 100% Bio

30 augustus 2019

PEPERITA.IT! De volledige Italiaanse versie van Chili Pepper. De beste chili … ter wereld! Mijn boerderij ligt in het hart van Toscane, tussen Bolgheri en Bibbona in de provincie Livorno. Ik werk op een van de vlaktes van de Maremma, op slechts een paar minuten afstand van de kust van de Tyrreense Zee. Hier genieten we het hele jaar door van een speciaal gematigd microklimaat met aangename briesjes.

De landbouwgrond is verdeeld over een perceel van 4 hectare en twee percelen van 2 hectare op het landgoed “I Doccioni”, dat een totale oppervlakte van 20 hectare beslaat. Ik ben een overtuigd voorstander van natuurlijke landbouw, dus ik landbouw met organische / biodynamische methoden die zijn gecertificeerd door CCPB en DEMETER. De boerderij is erg gevarieerd. Naast de velden met chilipepers en groenten zijn er olijfgaarden, boomgaarden en faciliteiten voor het verwerken van de producten met een magazijn en kantoor. Het huis is in typisch Toscaanse stijl, getrouw gerestaureerd in de traditionele geest. Ik besloot om de oude materialen en technieken van bio-architectuur te gebruiken, terwijl ik aan de hoogste gezondheidsnormen voldeed ..

Mijn eenzame landbouwavontuur blijft evolueren. Het begon allemaal met de solide erfenis van onze familie, overgedragen door mijn vader Franco Salvadori aan mij en mijn zus Romina. Al meer dan drie generaties kweken en produceren we de extra vierge olijfolie van de hoogste kwaliteit, volgens de regels van respect voor de natuur, die ik van fundamenteel belang acht. Wat de chilipepers betreft, alles begon met de productie van Toscaanse extra vierge olijfolie met chili-smaak. Een eenvoudig begin, maar met als doel een kwalitatief hoogstaand traditioneel product te creëren. Ik werd onmiddellijk verliefd op deze prachtige vrucht toen ik de ontelbare deugden op verschillende gebieden ontdekte. Ik begon het te gebruiken in decoraties, persoonlijke verzorging en schoonheidsproducten. Van kruidig ​​gearomatiseerde olie ging ik over naar de verse producten, vervolgens sauzen, vers gehakte chili’s en chilipoeders, in een enorme en kleurrijke caleidoscoop van smaken. Ik bestudeerde en perfectioneerde het gebruik ervan in de keuken, op zoek naar harmonieën en combinaties en elimineerde alle onenigheid. In elke specialiteit, van voorgerechten tot voorgerechten en hoofdgerechten, evenals bijgerechten, met kaas, fruit, desserts, koffie, likeuren, in feite overal, voegt chili, indien correct gebruikt, nieuwe smaken toe, combineert aroma’s, voegt het karakter en geeft een klap aan gerechten uit elke keuken.