Buonsenso

Hoe het allemaal begon…

  • 1930

    Francesco Buonsenso werd op 5 maart 1930 geboren te Campobasso in de regio Molise. Zijn vader Emilio Buonsenso was bakker.

  • 1946

    In 1946 kwam Francesco Buonsenso naar België om in de mijnen te werken. Hij kwam aan in Frameries, Wallonië waar hij enkele jaren verbleef. Na enkele tussenstops in Knokke en Brussel vestigde hij zich in Antwerpen. Hij werkte voor Ivo Favero, een invoerder in Luik, toen hij Paula Helsen ontmoette.

  • 1969

    Italiaanse wijnen en voedingsproducten.
    Samen begonnen ze in 1969 de BVBA Franco Buonsenso.

    Vanaf het begin leveren ze Italiaanse kwaliteitswijnen en voedingswaren aan restaurants en speciaalzaken.

    In het begin was het cliënteel overwegend Italiaans, door de jaren heen werd de authentieke Italiaanse keuken meer en meer geapprecieerd en het cliënteel ook breder.

  • 1989

    Francesco Buonsenso overleed eind december 1989. Zijn levenswerk wordt nog altijd verdergezet door Paula en hun 2 dochters Emmanuela en Antonella.

  • Vandaag

    De kwaliteitshuizen van vroeger zijn gebleven en aangevuld met nieuwe aanwinsten uit de wereld van wijn en gastronomie.

Buonsenso

Maak kennis met ons team

  • Emmanuela Buonsenso

    Zaakvoerder

  • Mark Schrooten

    Zaakvoerder

  • Yana Dockx

    Sales & Marketing

  • Melissa Matthys

    Boekhouding

  • Hayat Hanou

    Sales-Marketing

  • Danny Binard

    Logistiek & Bestellingen

  • Elisa Ventrella

    Sales

    Antwerpen, Mechelen en Leuven
    Tel. +32 (0)486 318 930

  • Vincenzo Aru

    Sales
    Antwerpen
    Tel. +32 (0)478 397 585

  • .

    Sales
    Oost en West-Vlaanderen
    Tel. +32 (0)3 / 238 67 53

  • Stephane Longueville

    Sales
    Brussel en Wallonië
    Tel. +32 (0)475 450 823