Buonsenso

Hoe het allemaal begon…

Francesco Buonsenso werd op 5 maart 1930 geboren te Campobasso in de regio Molise. Zijn vader Emilio Buonsenso was bakker.

In 1946 kwam Francesco Buonsenso naar België om in de mijnen te werken. Hij kwam aan in Frameries, Wallonië waar hij enkele jaren verbleef. Na enkele tussenstops in Knokke en Brussel vestigde hij zich in Antwerpen. Hij werkte voor Ivo Favero, een invoerder in Luik, toen hij Paula Helsen ontmoette.

Italiaanse wijnen en voedingsproducten.

Samen begonnen ze in 1964 een eigen zaak en in 1967 was de BVBA Franco Buonsenso een feit. Dit was ook het jaar dat ze trouwden.

Vanaf het begin leveren ze Italiaanse kwaliteitswijnen en voedingswaren aan restaurants en speciaalzaken.

In het begin was het cliënteel overwegend Italiaans, door de jaren heen werd de authentieke Italiaanse keuken meer en meer geapprecieerd en het cliënteel ook breder.

Francesco Buonsenso overleed eind december 1989. Zijn levenswerk wordt nog altijd verdergezet door Paula en hun 2 dochters Emmanuela en Antonella.

De kwaliteitshuizen van toen zijn gebleven en aangevuld met nieuwe aanwinsten uit de wereld van wijn en gastronomie.